Citește cei 7 pași pentru a afla dacă un site web este sigur de vizitat pentru a face cumpărături online.

 

1. Verificați certificatul SSL

 

Proprietatea verificată, adresa URL securizată, sigiliul de încredere și politica de confidențialitate demonstrează elementele unui site web de încredere.

Mulți oameni care folosesc internetul astăzi sunt probabil familiarizați cu termenul HTTPS, dar ar putea fi nesiguri de semnificația și diferența acestuia față de HTTP.

 

Dacă vedeți doar HTTP într-o adresă URL, ar trebui să știți că site-ul web nu este criptat, ceea ce înseamnă că activitatea dvs. ar putea fi vizibilă pentru hackeri. În esență, HTTPS este o caracteristică de securitate furnizată de un certificat SSL, care este partea unei adrese URL care criptează un site web.

 

2. Caută informațiile de contact ale magazinului

 

Caută informații despre compania din spatele site-ului: denumirea acesteia, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, Codul de Identificare Fiscală, adresa poștală completă a sediului social și a punctelor de lucru. Apoi, identifică datele de contact, numărul de telefonul și adresa de email. Dacă ai o nelămurire sau pentru a fi mai sigur, îi poți contacta telefonic în timpul programului.

 

3. Citiți termenii și condițiile precum și politica de retur

 

Citiți termenii și condițiile precum și politica de retur din site înainte de a vă cumpara ceva online. În principiu nu pot apărea surprize cu privire la acest aspect pentru că legea protejează destul de bine consumatorul însă acest pas vă ferește de bătăi de cap ulterioare. Este important ca termenii și condițiile și/sau politica de retur să fie explicite și relevante.

 

4. Verifică metodele de plată din site

 

Ce opțiuni de plată există în site? Dacă furnizorul vă pune la dispoziție plata cu cardul prin intermediul unor platforme consacrate ale unor bănci sau a unor procesatori de plăți, nu ai de ce să îți faci griji. Dacă în continuare ai dubii, optează pentru plata la livrare sau transfer bancar.

 

5. Procesul de post-vânzare

 

După plasarea unei comenzi online ar trebui să primiți un email de confirmare cu un sumar al comenzii. Acest email ar trebui să includă costurile comenzii, informațiile despre produs, adresa de livrare, etc. Ideal, la momentul în care comanda a plecat de la furnizor, ar trebuie să primiți un e-mail cu AWB-ul.

 

6. Examinați conținutul și pozele

 

Este conținutul original? Există erori gramaticale? Se folosesc imagini stock?

Marea majoritate a site-urilor consacrate vor publica doar conținut original despre afacerea lor (aici mă refer și la imagini). În principiu, plagiatul evident sare în ochi destul de ușor. Dacă găsiți o mulțime de greșeli gramaticale în conținutul de pe site, ideal este să nu comandați de pe acel site.

 

7. Urmarește-i pe social media

 

Căutați pagina de Facebook sau contul de Instagram al afacerii pentru a vedea dacă există postări recente, care este numărul de urmăritori și așa mai departe. Afacerile serioase țin la prezența online așadar cel mai probabil o activitate susținută pe rețelele de socializare este un indicator de încredere.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite
Produs adaugat in comparator

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și vizitele repetate.