Cum să vă organizați bagajul când călătoriți?

 

 

Odată ce îți rezervi zborul și cazarea, cel mai important lucru de făcut înainte de a te pleca către destinația ta de vacanță este să-ți faci valiza. Dar să știi cum să organizezi o valiză nu este întotdeauna ușor.

 

Fiecare călătorie vă poate învăța ceva despre organizarea bagajelor, așa că nu strica niciodată să aveți la îndemână sfaturi de specialitate pentru a vă îmbunătăți în continuare abilitățile de organizare a bagajului. Spune-ți la revedere valizelor supra-umplute cu aceste 7 sfaturi practice despre cum să organizezi bagajul perfect.

1. Studiați destinația de vacanță în avans

 

Motivul pentru care acest sfat se află în fruntea listei este simplu: atunci când aflați despre destinația dvs. de călătorie și decideți ce fel de activități veți face acolo, devine mult mai ușor să împachetați în consecință. Vom explica. Înainte de a călători, asigurați-vă că răspundeți la câteva întrebări, cum ar fi „Care sunt principalele activități pe care le oferă acest loc?”, „Cum va fi vremea în timpul călătoriei mele?”, „Există reguli locale de etichetă vestimentară de care ar trebui să știu?”. Acest lucru te va ajuta să împachetezi în funcție de loc, și nu în funcție de starea ta actuală sau de intuiția ta.

 

2. Faceți o listă

 

Acum că știți mai multe despre destinația dvs. de călătorie și care sunt principalele atracții de acolo, este timpul să faceți o listă. Scrieți totul – fie pe hârtie, fie pe telefon – vă va ajuta să aveți o perspectivă mai bună asupra a ceea ce luați cu dvs. A avea o listă la îndemână atunci când îți împachetezi valiza este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a te asigura că nu vei uita nimic esențial.

 

O idee grozavă pentru a face o listă atunci când îți împachetezi valiza este să o organizezi în diferite secțiuni. Puteți crea o listă specifică pentru îmbrăcăminte, una pentru încălțăminte, alta pentru documente și una pentru produse de igienă și cosmetice. Acest lucru vă va face și mai greu să uitați ceva și puteți avea o idee clară despre ceea ce lipsește.

3. Pregătiți bagajul conform listei

 

Dacă ți-ai luat timpul necesar pentru a face o listă organizată cu ceea ce trebuie să iei, asigură-te că încerci să o urmezi. Dar, desigur, s-ar putea să fie nevoie să faceți unele ajustări în timp ce faceți bagajele pentru călătoria dvs.

 

Puteți începe prin a pune mai întâi elementele esențiale ale listei de ambalare și apoi cele care nu sunt esențiale. Dacă în acest moment valiza este deja plină, s-ar putea să vrei să te gândești la ce articole poți lăsa acasă. Dacă mai este spațiu, evitați tentația de a include mai multe lucruri în el, deoarece s-ar putea să doriți să cumpărați suveniruri sau chiar să mergeți la cumpărături în timpul călătoriei.

4. Luați o trusă de prim ajutor de bază

 

Să iei cu tine o trusă mică de prim ajutor este întotdeauna o idee bună, pentru orice eventualitate. Mai ales dacă aveți orice afecțiune medicală sau aveți nevoie de medicamente specifice, împachetarea unei truse compacte de prim ajutor poate fi o idee bună. De asemenea, luați întotdeauna medicamentele cu dvs. în bagajul de mână. În acest fel, puteți avea acces ușor la ele și, în cazul în care bagajele se pierd, veți avea în continuare medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

 

 

5. Luați în considerare restricțiile privind bagajele atunci când împachetați

 

Dacă compania aeriană permite 10 sau 20 kg, de exemplu, acesta va fi maximul pe care îl puteți transporta. Verificați întotdeauna site-ul oficial al companiei aeriene, deoarece condițiile se pot schimba în orice moment și nu veți dori o surpriză neplăcută când ajungeți la aeroport. Încercați să vă cântăriți bagajele înainte de a pleca de acasă cu un cântar sau un dispozitiv de cântărire a bagajelor. Când vă faceți lista de ambalare, o idee grozavă este să includeți și acest dispozitiv de cântărire a bagajelor în ea. Astfel, vă puteți cântări și bagajele înainte de a vă întoarce acasă din călătorie. Acest lucru va evita orice greutate suplimentară.

 

6. Evitați să luați prea mulți pantofi

 

Încălțămintea este unul dintre cele mai importante lucruri pentru călător. La urma urmei, în funcție de destinație, probabil că vei merge mult pe jos, așa că pantofii tăi trebuie să fie comozi. De aceea, este important să iei în considerare tipul de destinație către care mergi, cât timp vei sta acolo și ce fel de activități vei desfășura. Deci destinația ta de călătorie va determina tipul și numărul de perechi pe care le vei lua cu tine în valiză.

 

Amintiți-vă să aduceți cel puțin o pereche de pantofi comozi care să poată fi folosiți pentru tot felul de situații și, pentru a maximiza spațiul și greutatea bagajelor, puneți șosete în pantofi și purtați încălțămintea cea mai grea.

 

Dar, indiferent de locație, încercați să evitați să luați prea mulți pantofi. Încercați să alegeți 2 sau 3 perechi care sunt potrivite pentru multe ocazii diferite și puteți alterna între ele. Pantofii ocupă mult spațiu in bagajele tale, așa că e bine sa nu iei prea mulți.

 

7. Rulează-ți hainele

 

Unii călători nu vor fi de acord cu acest lucru, dar credem cu tărie că rularea hainelor este o practică excelentă pentru a economisi spațiu, pe lângă evitarea cutelor la majoritatea hainelor. Există videoclipuri cu tehnica de pliere pe Youtube și le puteți viziona înainte de a împacheta. Și, în cazul în care rularea hainelor nu este tehnica ta de organizare preferată, nu ezita să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite
Produs adaugat in comparator

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și vizitele repetate.