6 probleme cu piscina si solutiile acestora

 

Toti cei care locuiesc la casa isi doresc o piscina, oricat de mica ar fi aceasta. Fie pentru placerea personala sau pentru distractia copiilor, este o activitate placuta care te racoreste in zilele calduroase de vara. Cu toate acestea, inainte de achizitionarea unei piscine, este ideal sa cunoasteti toate problemele care pot aparea, deoarece piscinele necesita o intretinere regulata. Din fericire majoritatea problemelor care pot aparea, pot fi remediate fara a apela imediat la un expert.

 

1. Apa verde in piscina

 

Cand suprafata piscinei dumneavoastra pare verde, atunci aveti de-a face cu o infestare de alge. Cauza principala este nivelul scazut de clor. Din fericire acest lucru poate fi remediat cu usurinta prin aplicarea unui tratament soc. Daca apa este foarte verde, atunci ar fi ideal sa utilizati o cantitate tripla de soc plus niste algicid. Inainte de aplicarea clorului, periati bine fundul piscinei pentru a misca algele. Nu va dura mult pana cand apa din piscina va fi din nou limpede si curata.

 

2. Filtru înfundat

 

Filtrele de piscina au sarcina de a curata piscina. Daca observati ca incep sa se acumuleze reziduuri in piscina atunci cauza ar trebui sa fie influndarea filtrului. Nu este o problema deloc grava. Trebuie sa asiguri spalarea si curatarea periodica a filtrului de fiecare data cand s-a infundat. Cel putin odata pe an trebuie sa fie curatat chimic pentru a lungi durata lui de viata.

3. Apa tulbure in piscina

 

Apa din piscina trebuie sa fie limpede pana la punctul in care puteti vedea cu usurinta fundul piscinei. Daca apa din piscina este tulbure, atunci inseamna ca nivelurile de pH ale piscinei sunt probabil modificate. Ploaia poate afecta pH-ul piscinei, mai ales o ploaie acida. Din fericire reglarea pH-ului este foarte simpla, se administreaza o solutie de reglarea a pH-ului si in scurt timp apa va fi din nou limpede. Este bine sa nu neglijati niciodata valoare pH-ului din apa si sa-l mentineti in intervalul optim de 7,2- 7,6 pentru o calitate cat mai buna a apei.

 

4. Broaste sau insecte in apa din piscina

 

Cei care stau la curte sigur se confrunta cu aparitia broastelor, mai ales in perioadele ploioase. Broastele pot intra in bazine datorita atractiei lor naturale pentru apa sau pentru a se reproduce, iar insectele pot cadea in mod accidental. Pentru a preveni aceasta problema acopera piscina cu o prelata atunci cand nu o folosesti.

 

5. Pete maronii pe marginea sau fundul piscinei

 

Uneori pot aparea pe fundul piscinei sau pe marginea acesteia niste pete maronii, iar acest lucru ar putea avea de-a face cu niveluri ridicate de minerale, in special fier. Incercati sa puneti pe o carpa o solutie de scadere a ph-ului sau un baton de clor si sa frecati pata. Daca se desprinde atunci nivelul de minerale este de vina. Cumpara si foloseste o substanta chimica pentru a elimina mineralele din apa si sa trateze aceasta problema a piscinei. Tratamentul trebuie aplicat repede, sau petele pot deveni greu de scos!

6. Cum sa incalzesti piscina?

 

Chiar daca temperatura de afara este foarte crescuta, de cele mai multe ori apa din piscina este foarte rece si disconfortul termic este mare. Exista solutie necostisitoare si pentru aceasta problema: incalzitoare solare pentru piscina.

Incalzitoarele solare pentru piscina sunt din ce in ce mai indragite deoarece nu afecteaza clima, sunt ieftine si nu necesita intretinere. Aveti nevoie doar de spatiu pentru a pune panourile solare deoarece acestea trebuiesc instalate sub nivelul apei, asadar nu le puteti monta pe acoperis.

Incalzirea cu panouri solare este perfecta pentru piscinele gonflabile sau pentru piscinele cu cadru.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite
Produs adaugat in comparator

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și vizitele repetate.