Cum să faci un ventilator mai rece și mai eficient

 

Într-o zi de vară, un ventilator se simte ca un salvator. Probabil te întrebi cum să faci un ventilator mai rece și mai eficient. Mai jos vă oferim cele mai bune trucuri și sfaturi pentru a îmbunătăți performanța ventilatorului.

Modul în care funcționează un ventilator de birou sau de pe podea: pe măsură ce elicele sale se rotesc, ele provoacă un curent de aer. Lichidele se evaporă mai repede în aerul în mișcare, astfel încât transpirația noastră devine mult mai eficientă în a ne răcori. Atâta timp cât ești în briză, și mai ales dacă ai pielea goală, vei observa diferența.

 

Chiar și așa, în cea mai caldă vreme, s-ar putea să nu simți că ventilatorul tău face o mare diferență – la urma urmei, pur și simplu schimbă același aer cald vechi. De fapt, există o mulțime de moduri de a îmbunătăți performanța ventilatorului, dar să începem cu elementele de bază.

1. Utilizați cea mai mică viteză posibilă

 

În primul rând, trebuie să înțelegeți că ventilatoarele sunt de obicei cele mai eficiente la setarea lor cea mai mică de viteză. Creșterea puterii schimbă mai mult aer, dar folosește mai multă electricitate, generând mai multă căldură și zgomot în acest proces. Încercați să rămâneți cu cea mai mică viteză care produce o răcorire eficientă.

 

2. Păstrați-l curat

 

Apropo de eficiență, un ventilator folosit în mod regulat ridică rapid praful din casă. Aceasta tinde să se acumuleze în jurul orificiilor de admisie și în special pe marginea anterioară a elicelor ventilatorului. În timp, le face mai puțin alunecoase, iar ventilatorul devine mai puțin eficient.

Dacă este necesar, puteți, să curățați folosind o cârpă umedă pentru a șterge elicele și admisiile unui ventilator, dar întotdeauna uscați și reasamblați componentele înainte de a conecta ventilatorul din nou și respectați întotdeauna orice instrucțiuni de curățare din manual.

 

3. Creați un vânt transversal

 

Recomandăm crearea unui vânt transversal, care în esență scoate aerul cald afară și aerul rece. În primul rând, ține-ți ferestrele, ușile și jaluzelele închise în timpul zilei, pentru a evita soarele fierbinte să pătrundă în casa. Apoi, în timpul serii, deschideți ferestrele și puneți un ventilator cu fața spre fereastră, astfel încât să împingă căldura afară. Folosiți un al doilea ventilator, plasat în interior, pentru a circula aerul rece în cameră.

 

4. Evaporarea este prietenul tău

 

Dacă locuiți într-o zonă cu umiditate scăzută, un ventilator cu pulverizare are capacitatea de a reduce semnificativ temperatura aerului. De asemenea, îți poate răci pielea direct, deoarece va transporta picături minuscule de apă care se evaporă imediat după ce aterizează asupra ta.

 

5. Folosește o găleată cu gheață

Plasarea unei găleți cu gheață în fața unui ventilator este la fel de eficientă ca un AC. Pe măsură ce aerul trece peste gheață, acesta va fi răcit și va circula aer răcoritor de rece prin încăpere.

 

 

6. Prea cald pentru a dormi?

 

Într-o noapte fierbinte, liniştită, un ventilator poate face diferenţa între a dormi sau nu.

 

Plasați ventilatorul dacă este zgomotos în afara dormitoarelor dvs., dar îndreptați-le prin ușa deschisă pentru a crea un compromis între zgomot și circulația aerului. Nu uitați să deschideți cât mai multe ferestre posibil înainte de a merge la culcare - cu noroc, veți crea un mediu suficient de proaspăt pentru a dormi o noapte decent și vă veți trezi într-o casă mult mai răcoroasă.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite
Produs adaugat in comparator

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și vizitele repetate.